ЛАЗЕРНАТА ЕПИЛАЦИЯ И КАКВО НЕ ЗНАЕМ ЗА НЕЯ

Знаете ли, че годишно се извършват около 13 милиона процедури лазерна епилация в световен мащаб? Това прави обезкосмяването с лазер една от първите 3 нехирургични естетични процедури, които пациентите предпочитат и търсят ежедневно, показва проучване от 2017 г. на световния лидер в производството на лазери – Candela.

Изследването на Candela за потребностите на хората показва още, че над 52% от мъжете и жените планират да започнат лазерно обезкосмяване и да изоставят традиционните методи за премахване на нежелното окосмяване  – кола маска, бръснене, домашен епилатор.

Данните от проучването са категорични – лазерната епилация е търсена процедура по целия свят и нуждата от нея се засилва с всеки изминал ден.

Ако до скоро тази процедура се приемаше като предимно женска, то новите проучвания показват, че делът на мъжете, които правят лазерна епилация се е увеличил с 46% през последните години. Това прави лазерната епилация втората най-популярна неинвазивна терапия сред мъжете по света.

32.7% от хората на възраст между 19 и 34 години предпочитат епилация с лазер пред обезкосмяване с традиционни методи. Процедурата е любима и на над 40% от хората на възраст между 35 и 50 години, показва проучването на Candela.

Защо и вие да предпочетете лазерната епилация?

Лазерната епилация е бърз и сравнително безболезнен метод за премахване на нежеланото окосмяване за дълго време и то само след няколко процедури. Обикновено с курс от 6 до 10 сесии можете да се отървете от космите в третиранта зона за много дълго време. Разбира се, резултатът зависи от индивидуалните особености на всеки човек като цвят на косъма и кожата, хормони, възраст на пациента, дълбочина на разположение на космения фоликул (луковичката на косъма), редовното посещение на сесиите, начина на изпълнение на процедурата от терапевта и др. Затова при някои пациенти е възможно да са необходими повече процедури, както и поддържащи такива поне вендъж годишно.

Нещо повече, лазерната епилация в дългосрочен план спестява доста средства, които иначе бихте похарчили за кола маска, самобръсначки или епилатори.

Лазерната епилация има и редица други предимства, като:

  • Справя се успешно с врастналите и обърнатите косми – често срещан проблем  при кола маската и епилатора
  • Елиминира възможността за поява на пъпки или пигментации на кожата, нещо което се случва при често бръснене
  • Кожата не се наранява. Дори напротив, заради светлниия източник на лазера, епилацията има подмладяващ ефект. След лазерна епилация кожата в третираната зона е мека, гладка и нежна.
  • С лазер можете да третирате упешно и без никакво притеснение чувствителни зони като горна устна, брадичка, интим, ареоли при жените.
  • При мъжете може да се третира зоната под брадата, която често се наранява заради вратовръзки и стегнати яки. Премахването на оксмяването в тази зона създава комфорт за мъжете.

Защо да изберете лазерната епилация в DIAS DERMATOLOGY?

При нас рабоятат високо квалифицирани специалисти, които най-напред ще ви консултират, а след това ще препоръчат най-добрата терапия и продължителонст на курса. 

Нещо повече, ние обичаме технологиите и се стремим да предлагаме на пациетите си най-доброто. DIAS работи с александритен лазер за епилация Gentle Lase Pro. Той е доказала се през годините върхова технология с много клинични изпитания. Gentle Lase Pro е ненадминат и абсолютно безкомпромисен по отношение на резултатите. Той третира успешно дори светли и тънки косми, които са предизвикателство за повечето лазери. Ако се разровите в популярния сайт – realself.com, където потребители на естетични услуги изказват мнението на различни процедури, ще видите, че единственият лазер за епилация, познат и оценен от тях, е Gentle Lase Pro. Неговият рейтинг е 81% удовлетвореност на пациентите. Ефективността му абсолютно безпристрастно се оценява на 89%, като той е един от малкото лазери, с които е възможно да се постигне дълготрайна епилация. Доказателство, че процедурата носи позитивно изживяване.