Лазерно третиране на белези и стрии

В DIAS DERMATOLOGY се стремим да предлагаме изпитани, но в същото време иновативни технологии за красива и гладка кожа без белези и стрии.

Ние работим с иновативен модел CO2 лазер, който е първият избор за третиране на белези и стрии.

При по-старите CO2 лазери се разрушаваше цялата кожна повърхност в обработваната зона. Това беше свързано с много добри терапевтични резултати, но и много странични ефекти – силна болка, бавно възстановяване, висок риск от инфекции и т.н. С новата технология – т. нар. Фракциониран CO2 лазер, се осъществява изпаряване на повърхностните епидермални слоеве и специфично топлинно въздействие върху дълбоките структури на кожата в множество колони, като околната кожа остава незасегната. Това води да много по-бързо възстановяване, по-слаба болка и драстично намалява риска от вторични инфекции дори при обработване на по-големи повърхности. Така се активира производството на нови и здрави колагенови влакна, които изглаждат релефа на кожата, подобрават и възстановяват нейната структура, плътност и еластичност.

 

 

Какви са стъпките за извършване на процедурата?

Преди да се пристъпи към процедурата, се извършва първоначален дерматалагичен преглед, при който се определя състоянието на кожата и се изготвя терапевтичен план.

Болезнена ли е?

Процедурата не е болезнена, защото кожата се обработва предварително с анестезиращи кремове за по-голям комфорт на пациента.

Какво да очаквам след процедурата?

Непосредствено след процедурата се появяват зачервявания и лек оток, които траят до няколко дни. На следващият ден се образуват кафеникави корички. В този период се избягва употребата на обичайната козметика. Ефектът от процедурата, както и възстановителният период зависят от интензивността на лазерния ресърфисинг. При при стандартни настройки зачервавянето и отока започват да изчезват след втория ден и около 5-ти ден след процедурата пациентът може да се върне към обичайният си ритъм на живот. При по-агресивен пилинг терапевтичният ефект е по-изразен, но и възстановяването отнема повече време.
Лазерният ресърфисинг се използва и за корекция на други несъвършенства по кожата – разширени пори, фини бръчки и т.н.

Как да се грижа за кожата си след процедурата?

Необходимо е да се използват хидратиращи и слънцезащитни кремове, които да овлажняват кожата допълнително. Противопоказно е използването на ексфолианти за период от около 4 седмици, както и излагане на слънце, силен вятър, плуване в солена или хлорирана вода. Забранено е саморъчното отстраняване на образуваните кафеникави корички. Препоръчително е контролен преглед след един месец.
За оптимален резултат се препоръчва да бъдат направени няколко процедури, в зависимост от тежестта на белезите (съответно стриите).

Кога е най-подходящият период за извършване на процедурата?

По лицето и откритите части на тялото процедурите се извършват само през зимния период, поради повишена фоточувствителност на кожата след манипулация, с цел избягване на пигментации на третираната зона.

В DIAS Dermatology предлагаме и по-малко агресивна процедура за третиране на белези и стрии, която се препоръчва при по-леки случаи. Тя се нарича etwo и с нея се стремим да отложи стареенето на кожата във времето и да запазим младежкия й вид чрез стимулиране на естествени процеси в организма.

Разликата между e-Two и други подобни технологии е, че процедурите с него са много щадяща кожата, възстановителният период е много кратък и са подходяща за вякакъв тип кожи и възраст над 25 години.

 


ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

Какво представлява процедурата с etwo?

Тя представлява микроскопични наранявания на повърхността на кожата под формата на леки убождания с мини игли и силно загряване на дълбокия слой на кожата. В резултат тя се възстановява по естествен път, като става по-гладка, нежна и сияйна. Бръчките и петната се заличават. Тенът се изравнява. Като нова е. Процедурата има възстановителен период и при нея често се използват обезболяващи средства.

Колко време трае процедурата?

Това много зависи от големината на третираната зона. Процедурата може да трае между няколко минути и час. Моля, имайте предвид, че се изисква и време за подготовка, което трае около 40 мин.

Колко процедури са необходими за пълен ефект?

Това е строго индивидуално. В повечето случаи 3-4 процедури през месец са достатъчни. За да бъдем най-точни в прогнозите си за вашия резултат, заповядайте на консултация при нашите специалисти.

Има ли болка?

Зависи от проблема, който третираме. Когато става въпрос за дълбоко загряване с цел ремоделиране и подмладяване на кожата, или пък премахване на белег, или петно, болка има, затова се използват обезболяващи средства. Поставя се локална упойка под формата на крем с Лидокаин, който се намазва на зоната, която ще бъде третирана. Изчаква се между 30-40 минути, докато упойката подейства и тогава се започва процедурата. В този случай чувствителност почти няма.

Има ли възстановителен период?

След процедурата кожата се зачервява и е чувствителна. Успокоява след около 2-3 дни. Седмица след процедурата се образуват корички, които лесно се изчистват. Когато се изчисти кожата става сияйна и свежа, като нова.