HydraFacial 2.0 е второ поколение иновативна терапия за лице, разработена от Edge System – водеща американска компания в производството на машини за естетичната индустрия.

 

HydraFacial 2.0 е единствената терапия, насочена към различни кожни проблеми на лицето. Тя помага при акне, розацея, чувствителна кожа, както и при кожа със слънчеви изгаряния. Процедурата е предназначена за всички типове кожа при жените и мъжете. Интегрира 3 основни стъпки:

  1. почистване и химичен пилинг;
  2. екстракция и хидратиране;
  3. превенция и защита.

HydraFacial 2.0 съчетава 3 основни терапии: Базова терапия, Deluxe и Platimun. Всяка от терапиите има специфичен проток за извършване, както и различни серуми, които се прилагат в процедурата.

 

Стъпка 1

Почистване + Пилинг

Active-4 супер серум

Activ-4 серумът премахва мъртвите клетки, за да даде път на новата, здрава кожа. Поддържа кожата хидратирана, спомага за стягането ù и за изглаждането на фините линии.

Съставки: Eкстракт от водорасли, богати на минерали и микроелементи. Те овлажняват и омекотяват кожата. Екстракт от мая – много добър източник на протеин за кожата.

GlySal

GlySal серумът е съчетание от гликолова и салицилова киселина, който има ефект на пилинг, но без излющване и дискомфорт. Обединява предимствата на ексфолиация и химичен пилинг в едноетапна процедура за ремоделиране на кожата. Резултатът е видимо подмладяване без раздразнение.

Съставки: Гликолова и салицилова киселина в 3 различни концентрации според проблема и типа кожа – 7.5%, 15% и 30%.

Стъпка 2

Екстракция + Хидратиране

Beta-HD Clear супер серум

Серумът Beta-HD Clear помага замърсяванията, черните точки и комедоните да бъдат изсмукани от порите.

Съставки: Eкстракт от водорасли, богати на минерали и микроелементи. Те овлажняват и омекотяват кожата. Екстракт от мая – много добър източник на протеин за кожата.

Новият супер серум Beta-HD Clear е разработен специално за мазна кожа и кожа със запушени пори. Въпреки това влияе добре на всеки тип кожа. Серумът я прави нежна, чиста и сияйна, благодарение на новите си билкови съставки. Комбинацията от салицилова киселина и екстракт от кора на върба нежно почиства замърсяванията и себума от порите.

Съставки: Новият супер серум съдържа безценни билкови съставки: Екстракт от кора на върба, който е перфектен ексфолиант. Екстракт от спирея, който успокоява кожата. Тасманийски пипер с противовъзпалително действие. Екстракт от мед, който силно хидратира и салицилова киселина за контрол на себума.

Стъпка 3

Превенция + Защита

Специализирани серуми за изглаждане на бръчки и фини линии или за заличаване на петна, и изравняване на тена.

DermaBuilder пептиден комплекс

Съставки: Съчетание от октапептиди-3 и дипептиди-5, което помага за изглаждане на фини линии и бръчки.

Britenol коректор за петна

Съставки: Екстракт от мечо грозде – мощна избелваща съставка, както и Витамин С.

Antiox+ супер серум

Серумът Antiox+ е наситен с антиоксиданти и хиалуронова киселинa за мигновена дълбока хидратация.

Съставки: Екстракт от овесени ядки. Екстракт от червени водорасли, който съдържа общо 74 полезни микроелементи и минерали. Хиалуронова киселина за дълбока хидратация. Екстракт от мирта, екстракт от конски кестен и от арника.

Допънителни Терапии

Лимфен дренаж

Механичната лимфна терапия помага да се отстранят токсините от кожата. Премахването им е важно за кожата, като по този начин тя придобива естествено здрав и сияещ вид.

Области, подходящи за третиране

Лице (33% от лимфната система се намира в лицето). Ръце
Крака
Корем
Гръб

 

 

LED светлини

LED терапията представлява прилагане на светлинна енергия към кожата с терапевтична цел. LED светлините са отлична завършваща стъпка на терапиите с HydraFacial.

Червени LED светлини

12 червени светодиода (дължина на вълната: 620-630 нанометра).

12 инфрачервени лампи (дължина на вълната: 800-900 нанометра).

Сини LED светлини

Унищожава p. acne bacteria – бактерия, която играе основна роля за възникването на по-голямата част от случаите на акне. 

 

 

Продукти за домашна грижа

Antiox+ 

Антиоксидантен серум с хиалуронова киселина

 

Серумът е  съчетание от  дълбоко хидратираща  хиалуроновата киселина (с ниско молекулно тегло)  и  детоксикиращи антиоксиданти като витамините А, Е и екстракт от бял чай.

Тази мощна формула естествено детоксикира и предпазва кожата от  свободните радикали на околната среда и подхранва естествената еластичност на кожата и я хидратира.

Активни съставки:

Витамин А

Той помага да се отървете от бръчките  и тъмните петна. Мощен антиоксидант, който подобрява структурата на кожата и помага за нейното хидратиране.

Витамин Е

Той успокоява раздразнената кожа и поддържа естественото ниво на влага.  Възстановява еластичността на епидермиса и забавя фотостареенето.

Екстракт от бял чай

Белият чай съдържа високи нива на антиоксиданти за защита на еластичността на кожата.

Екстракт от листа на розмарин

Екстрктът от листа на розмарин  има способносттa да овлажняват кожата и да подпомагат синтезирането на колаген. Също така е богат на манган, който помага за минимизирането  на появата на фини линии и бръчки.

Екстракт от конски кестен

Изследванията показват, че екстрактът от конски кестен  е един от най-мощните антиоксиданти. Той помага за защита на кожата и се счита за  анти-слънчев агент, който в комбинация със слънчезащитен крем  има  способността  да  абсорбира светлината.

Хиалуронова киселина с ниско молекулно тегло

Хиалуроновата киселина е естественo  вещество, което помага за хидратирането  и стягането на кожата.  Тя  поддържа за дълго време кожата хидратирана като значително намалява появата на фини линии и бръчки

Beta-HD

Серум на базата на салицилова киселина за  мазна кожа

 

Beta-HD Daily е серум на базата на салицилова киселина за мазна и предразположена към акне кожа, но може да се използва и  за всички типове кожа. Салициловата киселина нежно ексфолира кожата, предотвратявайки  натрупването на замърсявания и себум в  порите.

Beta -HD Daily е специално разработен за  мазна и предразположена към акне кожа, тъй като естествената салицилова киселина помага да се отстрани излишния себум и да се премахнат мъртвите клетки на кожата. Това няма да остави кожата суха, благодарение на добавеният екстракт от мед за овлажняване на кожата.

Активни съставки :

Салицилова киселина

Салициловата киселина принадлежи към бета-хидрокси семейството и действа като ексфолиращ агент, премахвайки мъртвата кожа. Това е изключително ефективно при  мазна и предразположена към акне  кожа, защото тя помага за намалявано на натрупването на замърсявания и  себум в порите.

Екстракт от мед

Медът е идеална съставка за естествената хидратация на кожата. Този баланс от различни минерали и аминокиселини правят кожата мека и еластична.  Екстрактът от мед  също се използва за успокояване на кожата.

Pur Moist Oil-Free

Хидратиращ крем с хиалуронова киселина и антиоксидантен комплекс

 

Pur Moist  е лека, немазна формула, която дълбоко овлажнява кожата. Обогатен с хиалуронова киселина и антиоксидантен комплекс, Pur Moist помага да защити и дълбоко да подхрани кожата.

Специално формулирана и  за най-чувствителната кожа, дори и за мазна кожа, и кожа склонна към лесно замърсява, тази нова формула съдържа салицилова киселина и екстракт от листа на люляк, за да помогне контролирането на  мастния секрет през целия ден. Екстрактът от листа на алое вера помага за успокояването на раздразнената кожа. В допълнение, Pur Moist съдържа собствено ниско молекулно тегло на  хиалуронова киселина за по-добра  абсорбация, оставяйки копринено усещане.

Активни съставки:

Хиалуронова киселина с  ниско молекулно тегло

Хиалуроновата киселина е естественo  вещество, което помага за хидратирането  и стягането на кожата.  Тя  поддържа за дълго време кожата хидратирана като значително намалява появата на фини линии и бръчки.

Екстракт от конски кестен

Изследванията показват, че екстрактът от конски кестен  е един от най-мощните антиоксиданти. Той помага за защита на кожата и се счита за  анти-слънчев агент, който в комбинация със слънчезащитен крем,  има  способността  да  абсорбира светлината.

Екстракт от листа на Алое вера

Екстрактът от листа на Алое вера е по-известен с успокояващото си действие на раздразнената кожа.

Салицилова киселина

Салициловата киселина принадлежи към бета-хидрокси семейството и действа като ексфолиращ агент, премахвайки мъртвата кожа. Това е изключително ефективно при  мазна и предразположена към акне кожа.

Екстракт от листа на люляк

Екстрактът от листа на люляк помага да се възстанови баланса на кожата, като я поддържа хидратирана.

Derma Builder  Daily

Подмладяващ серум от пептиден комплекс

 

DermaBuilder  Daily е подмладяващ серум от пептиден комплекс, който  помага за изглаждането  на фините линии и бръчки.  DermaBuilder  Daily подобрява еластичността на кожата и помага  дори за изравняване на цвета на кожата и подобряване на текстурата й.

Тази уникална формула от пептиди е предназначена за подмладяване на кожата и намалява появата на фини линии и бръчки. Също така помага за изглаждане на текстурата и хидратацията на кожата.

Активни съставки:

Палмитоил дипептид-5 диаминобутироилхидрокситреионин

Този патентован  тетрапептид се използва като подмладяваща формула за намаляване на появата на фини линии и бръчки.

Палмитоил дипептид-5диаминохидроксибутират

Този пептид играе жизнено важна роля в поддържането и защитата на кожата, както и намалява появата на фини линии и бръчки.

Britenol Intensive

Spot Corrector

 

Изсветляващ серум, който помага за намаляването на тъмните петна, слънчеви петна и хиперпигментация.  Тази мощна формула ще остави кожата сияйна и с по-равномерен тен.

Иновативният комплекс Britenol  е състав от растителни екстракти, които елиминират микроциркулаторните промени на кожата и възстановят хидробаланса. Кожата е видимо подмладена,  по-нежна и освежена.

Активни съставки:

Alpha-Arbutin
Извлечена  от екстракт от мечо грозде, тази мощна съставка намалява появата на тъмни петна и оставя кожата с по-равномерен тон.

Витамин С
Витамин С е мощен антиоксидант и естествен ексфолиант, който изсветлява  кожата.