Radiesse

Продукт на Merz Aesthetics, чието основно предимство е увеличаване на обема и стимулиране синтеза на нов колаген.

С годините процесите на клетъчно делене се забавят и намаляват, което води до поява на фини линии и бръчки, отпусната кожа, промени в обемите и пропорциите на лицето.

За да възстановим младежкия му вид не е достатъчно да коригираме отделните бръчки, а да възстановим първоначалната  V – образна форма. Незабавният ефект се дължи на еластичната гелова основа, а дълготрайният на  колагенната стимулация. Гел основата се резорбира за няколко месеца, калциевите микросфери се разграждат с течение на времето, а образувания колаген осигурава дълготрайния ефект. Продуктът е биоразградим и се елиминира по естествен начин.

Elanse

Ellanse e ново поколение дермален филър. Той е напълно синтетичен и е изработен от поликапролактонови микросфери в специален гел. Не замества хиалуроновата киселина в организма, а я допълва. Използва се за биоревитализация. Основната цел на продукта е стимулация на колаген и по този начин подобряване на структурата на кожата. Чрез него се постига един добър лифтинг ефект, подобряване вида на кожата. Тя изглежда по-стегната и по-свежа. Ellanse може да бъде поставен почти във всяка зона на лицето. Особено удачно е неговото използване за лифтиране на скулите, за изглаждане и попълване на лицето по линията на челюстта, за третиране на назолабиални гънки, и не на последно място за възстановяване на загубен обем на ръцете. Ellanse не се използва за уголемяване на устни, инжектиране в зоната на очите. Ефектът след употреба на Ellanse трае от 1 до 4 години.