Технологията:

Технологията, внедрена в апарата X-Wave се използва в медицината повече от 30 години като ефективността на акустичните вълни при третиране на редица медицински състояния е подкрепена с многобройни проучвания. Акустичните вълни представляват изключително силни нефокусирани звукови импулси, предизвикващи вибрация в тъканите на тялото. Апаратът X-Wave, който е получил одобрение от Американската Агенция по храните и лекарствата, създава звукови импулси, които се разпространяват под формата на радиални шокови вълни. Те механично разрушават част от мастните клетки и стимулират лимфния дренаж.

Информация:

BTL X-Wave 6000 Optimal използва сгъстен въздух за извършването на импулсно активирана терапия на тъканите. Устройството използва пневматични компоненти, които са разположени в ръкохватката за генерирането на импулси. BTL X-Wave 6000 Optimal е показан за провеждане на анти-целулитна терапия, стягане на кожата, лечение на липоедем, кожно подмладяване, подобряване на състоянието след неравномерна липопластика, лечение на стрии, подобряване на циркулацията на кръвта и клетъчния метаболизъм. Използвайки силата на насочените вибрации, X-Wave 6000 Optimal води до значително подобряване на външния вид на кожата.

Как работи?

Осцилиращата механична енергия се въвежда в тялото, предизвиквайки вибрации в съединителната тъкан. Тъканта е отпуска и разтяга и освободената енергия от механични трептения инициира  физиологични процеси.

Какво е времето за лечение?

Вашият терапевт ще изготви план за лечение за вас. Повечето пациенти преминават от 8 до 10 сесии в продължение на няколко седмици.

Какво е усещането при процедурата?

Процедурата се основава на излъчването на целеви вибрации в третираната тъкан. По време на процедурата ще изпитате интензивна механична стимулация.

Какъв е възстановителния период?

Лесно можете да провеждате лечението дори по време на обедната си почивка и веднага да се върнете към ежедневните си дейности.

Колко бързо ще видя резултатите?

Това много зависи от третираната зона, нейното състояние и други фактори. Видими подобрения се виждат още след първите процедури.

Комбинации с други апарати и процедури:

Процедурите с апарата X-Wave могат да се извършват самостоятелно или като част от пакетни процедури, включващи радиочестота (Exilis, Vela Shape III), криолиполиза (CoolTech), мезотерапия и други.

Какви са възможните странични ефекти?

При някои пациенти може да се наблюдава зачервяване, оток,  хематоми, петехии, временна загуба на чувствителност или поява на сърбеж в обработената зона.