Неинвазивна алтернатива на липосукцията

Криолиполизата е медицинска неинвазивна (без рязане, убождане или нарушаване по друг начин на кожата и тъканта) процедура - алтернатива на липосукцията. Тя се извършва с апарат и представлява премахване на локални мастни натрупания по тялото. С нея могат да се премахнат мазнини от бричове, паласки, ръце, крака, двойна брадичка, корем, колене.

Знаете ли че...

В човешкото тяло мастните клетки са константна величина. Те имат способността да се делят само в детска възраст. След това спират делението си и остават константен брой до края на живота на човека. Въпреки това те имат способността да увеличават размера си.

Напълняването и отслабването на човешкото тяло е свързано именно с раздуването и свиването на мастните клетки, а не с увеличаване на броя им. Мастните клетки са по-уязвими на ниски температури в сравнение с останалите видове клетки в организма. Това се дължи на 5-те вида мастни кисели, от който са съставени. Тази характеристика е един от факторите, който кара учените да създадат криогенни технологии за унищожаване на мастни клетки с цел отслабване.Такава процедура е криолиполизата.  Тя се извършва в апарат. На пазара има много апарати за криолиполиза. Ние в DSIA DERMATOLOGY се стремим да предлагаме само най-качествените и изпитани технологии на нашите пациенти, затова се спряхме на испанския апарат cooltech.

Запомнете: Криолиполизата е медицинска процедура за премахване на локални мастни натрупания по тялото, а не за цялостното отслабване.

Важно: За пълен ефект от процедурата и за здравословен начин на живот е задължително да спазвате хранителен режим, да спортувате редовно и да приемате достатъчно количество вода, дори докато се подлагате на криолиполиза.

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

Как работи криолиполизата с cooltech?
Апликатор засмуква мастните тъкани в дадена зона от тялото чрез вакуум, който временно намалява кръвообращението в засмуканата област и спомага за криотерапията. Третираната зона се охлажда до -8 градуса по Целзий за по-малко от една минута, а самата процедура е с продължителност 70 мин. Генерира се охлаждащ ефект докато тъканта достигне програмираната температура. Целта на охлаждането е да унищожим до 30% от мастните клетки в третираната зона с 1 процедура.  След процедурата в продължение на 28-30 дни организмът се освобождава от  мастните киселини по естествен път чрез лимфата и черния дроб.

Кои зони могат да се третират?
Криолиполизата е особено ефективна на зони като: корем, паласки, бричове, ръце, крака, бедра, под седалището, колене, двойна брадичка.

Колко сесии ще ми трябва?
Всеки организъм е индивидуален, затова ние съветваме преди да пристъпите към процедурата да се консултирате с наш специалист. Той ще ви направи професионална диагностика и ще ви даде най-точна прогноза какъв резултат бихте могли да очаквате от процедурата. В най-честия случай се правят 1-3 сесии на една и съща зона на всеки 6-8 седмици.

Колко дълго трае процедурата?
Препоръчваме 70 минути за всяка третирана зона. Също трябва да вземете предвид времето за подготовка, което е  около 15 до 30 минути.

Болезнено ли е?
Някои пациенти може да почувстват дискомфорт поради много ниската температура, но обикновено само през първите няколко минути от процедурата.

Кога ще бъдат видими резултатите?
Резултатите са видими още след първите 15-30 дни. При някои пациенти, със забавен метаболизъм, резултатите е възможно да се видят след месец или дори два.

Колко време отнема възстановяването?
Процедурата позволява на пациентите да се върнат към обичайната си дейност незабавно. Тъй като процедурата е неинвазивна, няма нужда от време за възстановяване.