Лазерна съдова терапия за лице и тяло и предимства на лазерната система Xeo.

Лазерната система Xeo комбинира идеалната дължина на вълната на лезерната светлина с изключително гъвкави възможности за настройка на парметрите.Благодарение на това вече е възможно бързо, безопасно и ефективно третиране на широк спектър от съдови проблеми - от най-малките разширени капиляри по лицето до по-дълбоките сини мрежовидни вени по краката.

Какво представлява лазерната терапия?

Чрез генерирането на импулс от лазерна светлина, кръвта в третираните съдове коагулира, съдовете се разрушават и реабсорбират от организма..

Какви съдове могат да бъдат третирани?

Xeo може да премахне неестетични съдове от всички части на тялото. Малки лицеви съдове (телангиектазии) се премахват бързо, без синини и други усложнения. Паякообразни вени и дълбоки сини мрежовидни вени по долните крайници също се третират с отличен резултат. Възловидните варикозни вени на са подходящи за този вид лечение.

Вродени и придобити хемангиоми.

Придобитите хемангиоми се повлияват отлично от терапията и обикновено е необходима една до две процедури. Пациенти с вродени хемангиоми ( port wine stain) също могат да бъдат третирани, но при тях са необходими множество процедури и въпреки добрите резултати, рядко се стига до пълно премахване на проблема.

Колко порцедури са необходими?

Броят им зависи от броя, цвета и размера на третираните съдове. Най-често са достатъчни една до две процедури.

Болезнени ли са процедурите?

Повечето пциенти усещт леко парене при всеки лазерен импулс. Въпреки това, в общия случай не е необходимо използването на локална анестезия или обезбояващи медикаменти. След терапията болката е минимална до липсваща.

Какво се случва след терапията?

Може да се появят зачервяване и синини. При третиране на по-големи венозни съдове е възможно да се получи кафеникава пигментация, която изчезва след няколко седмици до няколко месеца.

Какви са възможните странични ефекти?

Макар и рядко са възможни странични ефекти. Най-често това са зачервяване и ограничен оток на кожата. Обикновено отзвучават до 24 часа. При някои пациенти могат да се появят синини, а още по рядко мехурчета.

Има ли някакви ограничения след терапията?

Може да се върнете към нормалните си дейности веднага след процедурата. Въпреки това е необходимо да избягвате екстремните физически натоварвания. Желателно е да се използва фотозащита за обработваните учстъци изложени на слънце, а още по-добре да се избягва слънчевото облъчване.

Кога да очквам терапевтичния резултат?

При повечето пациенти болшинството от третираните съдове показват значимо подобрение 2 до 6 седмици след терапията. Въпреки това достигането на окончателния резултат може да отнеме няколко месеца.

Резултати

Преди
След
Перди
След
Преди
След