подмладяване на кожата подмладяване на кожата

Процедура LimeLight - нов, неинвазивен метод за подмладяване на кожата.

Ефективно обработва фотоувреждания – червени и кафяви петна от слънцето, съдови образувания, разширени капиляри на лице, дифузна червенина

Какво представлява процедурата Lime Light - лице?

Нов, неинвазивен метод за подмладяване на кожата. Процедурата позволява комбиниран подход при отстраняване на проблемите, възникващи с течение на възрастта – едновременно обработва дифузна червенина, разширени капиляри, съдови образувания, в съчетание с фотоувреждания – червени, кафяви петна от слънцето. Изключително добре се повлияват светли и тъмни кафяви петна, лечението на които преди беше много трудно.

Кои области могат да бъдат третирани?

Изключително подходящ за лице, шия, деколте, ръце, гръб.

Какво  представлява процедурата LimeLight?

Наличието на три програми – А, В и С дава възможност на Вашия дерматолог да избере точния режим спрямо Вашия проблем, съобразно Вашия тип кожа и избирателно да третира кафяви и/или червени петна.Терапевтичният ефект при обработването на тези петна идва от използването на интензивна пулсова светлина  IPL (intense pulsed light) Limelight – (520- 1100nm), като клиентът има усещането за леко щипване в момента на подаване на импулса. 
Продължителният импулс позволява да се достигне желания хромофор, без да има увреждане, поглъщане на топлина от околната тъкан. 
Типичният протокол за лечение е:  от 3 до 6 процедури, интервал – 4 седмици. 
Използва се гел, за осигуряване на комфорт по отношение на пациента по време на процедурата. Няма нужда от локална анестезия и обезболяващи.

Предимства на LimeLight процедурата от Cutera:

  • Постоянна калибрация в реално време на всеки изходен импулс (температура и енергия).
  • Безопасност и ефективност:  Наличие на фотодетектор на IPL накрайника, проследяващ количеството подавана енергия на всеки един импулс и температурата на охлаждане в самия накрайник
  • Прозорец на апликатора: 1x3 cm sapphire
  • Вградено охлаждане – сапфирен охлаждащ накрайник – с размери 1 x 3 cm

 

Колко процедури са необходими?

Обикновено се препоръчват между три  и шест процедури в зависимост от степента на фотоувреждане на кожата, както и по преценка на Вашия дерматолог.

Какво се случва веднага след процедурата?

Веднага след процедурата пигментните петна потъмняват още повече и кожата може леко да се зачерви. Възможно е леко подуване на обработената зона, което отшумява до няколко часа. Може да се постави грим за прикриване на зачервяването.

Каква е продължителността на процедурата?

Зависи коя област от тялото се третира. За лице – 15 – 20 минути приблизително.

Кога ще видя резултатите?

В рамките на една до три седмици, тъмните петна  ще се излющат и постепенно избледнеят. Дифузната червенина или телеангиектазии ще намалеят и общия тен на кожата ще се подобри.

Ще се появят ли отново петната и зачервяването с течение на времето?

Нови кафяви петна, телеангиектазии и дифузно зачервяване могат да се появят отново поради вредното въздействие на слънцето, но те също могат да бъдат третирани. Не забравяйте да прилагате  широкоспектърен слънцезащитен крем винаги, когато сте навън, за да се сведе до минимум вредното въздействие на слънцето и появата на нови петна и дифузно зачервяване.

Преди
След
Преди
След